Kleine IJstijd

Synopsis

Een groep vrienden, -(ex)muzikanten en hun aanhang komt bij elkaar in een oud -ooit gekraakt- huis op het platteland om de as te verstrooien van hun vriend en held KAS. Ze zijn uitgenodigd door Kas’ hoogzwangere vriendin SALLIE (Anniek Pheifer), om hun vriend op gedenkwaardige wijze te memoreren.

De charismatische Kas, zanger en voorman van de ruige garageband waar ze allemaal in speelden, is 7 maanden daarvoor overleden. Kas was de oudste van de groep en daarmee een inspirator, rolmodel en vertrouwensfiguur voor iedereen. Inmiddels zijn de vrienden rond de 50 en is het leven niet voor iedereen geworden wat ze ervan hadden verwacht.

De vrienden zijn blij elkaar te zien en het weekend belooft als vanouds gezellig, chaotisch en drank overgoten te worden. Maar als LO (Steef Cuijpers) verschijnt met de 26-jarige DELPHINA (Hannah Hoekstra), raakt het evenwicht verstoord. De onbevangen Delphina legt met haar nieuwsgierigheid onbewust maar pijnlijk duidelijk iedereens onvolkomenheden bloot. Ook die van Kas.

De uitgelaten sfeer slaat om in conflict en ontboezemingen. De herinneringen die worden opgerakeld blijken voor iedereen anders te zijn geweest waarna de geschiedenis zich herschrijft.

Informatie

Algemeen

Productie jaar:2017

Release:19 oktober 2017

Duur:81 minuten

Distributeur :September Film

Sales:sales@nlfilm.tv

Cast & crew

cast:

Anniek Pheifer Ariane Schluter Bas Keijzer Cees Geel Hannah Hoekstra Johan Heldenbergh Manoushka Zeegelaar Breeveld Monic Hendrickx Steef Cuijpers Thijs Boermans

Scenario:Paula van der Oest & Rifka Lodeizen

Regie:Paula van der Oest

Awards

Nominaties:

Da Vinci Award: Beste Film, Best Screenwriting (Rifka Lodeizen & Paula van der Oest), Best Directing (Paula van der Oest), Best Cinematography (Guido van Gennep), Best Editing (Eline Bakker), Best Supporting Role Male (Steef Cuijpers) en Best Supporting Role Female (Ariane Schluter, Hannah Hoekstra) - 2018