Bankier van het Verzet passeert 300.000 bezoekers hero image Bankier van het Verzet passeert 300.000 bezoekers mobile hero image

News

Bankier van het Verzet passeert 300.000 bezoekers

Terug naar nieuws

"De oorlogsthriller weet zich goed staande te houden tussen internationale blockbusters zoals Tomb Raider, Ready Player One en Hurricane Heist."

Bankier van het Verzet is na vijf weken de 300.000 bezoekers gepasseerd en staat daarmee nog altijd in de top 5 van best bezochte films in de Nederlandse bioscopen. De oorlogsthriller weet zich goed staande te houden tussen internationale blockbusters zoals Tomb Raider, Ready Player One en Hurricane Heist. De film draait nog in meer dan 100 bioscopen door heel Nederland.

Bankier van het Verzet vertelt het verhaal van verzetsheld Walraven van Hall (Barry Atsma) en zijn broer Gijs van Hall (Jacob Derwig). Als bankier Walraven in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet.

De film is geregisseerd door Joram Lürsen (Publieke Werken, Alles is Liefde) en het scenario is geschreven door Marieke van der Pol (De Tweeling, Bride Flight) en Thomas van der Ree (Riphagen, Smeris).

10 april 2018