management

De producenten

Ronald Versteeg image Business Director

Business Director

Ronald Versteeg

Ronald Versteeg is als Business Director verantwoordelijk voor de zakelijke kant van NL Film. Samen met Producent Sabine Brian en Creative Director en Producent Kaja Wolffers voert hij de dagelijkse leiding van het Amsterdamse productiehuis. Ronald werkt in zijn functie als Business Director veel aan de financiering van NL Films’ speelfilms en tv projecten en zoekt voortdurend naar mogelijkheden om projecten tot stand te laten komen, variërend van simpele oplossingen tot complexe financieringsstructuren.

Na een opleiding in bedrijfseconomie en accountancy begon Ronald eind jaren negentig bij een accountantskantoor in Haarlem. Begin 2001 was hij vanuit dit kantoor betrokken bij de oprichting van NL Film en TV B.V. In 2002 maakte hij de overstap naar NL Film, waar hij begon als Hoofd Financiën. Enkele jaren later trad hij toe tot de directie.

Sabine  Brian image Producent

Producent

Sabine Brian

Sabine Brian (1971) is vanaf het eerste uur werkzaam voor NL Film. Ze startte in 2001 als uitvoerend producent en ontwikkelde zich via gedelegeerd producent naar producent in 2015 en directielid in 2018. Samen met creative director Kaja Wolffers en financieel directeur Ronald Versteeg voert zij de dagelijkse leiding van NL Film. Als producent is Sabine verantwoordelijk voor alle lopende producties die het Amsterdamse productiehuis ontwikkelt. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de ontwikkeling van films en series, waaronder Penoza, All You Need Is Love, Bankier van het Verzet en Tonio.

Na afronding van de Filmacademie in 1993 heeft Sabine drie jaar gewerkt als assistent-productieleider bij diverse tv-series. Vervolgens was zij een aantal jaar werkzaam bij verschillende series als productieleider. Na een jaar commercials te hebben geproduceerd keerde zij eind 1999 terug naar drama en werd zij uitvoerend producent.

Kaja Wolffers image Creative Director / Producent

Creative Director / Producent

Kaja Wolffers

Kaja Wolffers (1973) is Creative Director en Producent bij NL Film en voert samen met financieel directeur Ronald Versteeg en producent Sabine Brian de dagelijkse leiding van het Amsterdamse productiehuis. Hij wordt in 2010 als Creative Director bij NL Film aangetrokken, waarna hij in 2015 toetreedt tot de directie. Kaja is als creative director en producent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van NL Films’ series en films.

Kaja begon zijn carrière met het regisseren van televisieseries. In 2005 maakte hij de overstap naar MTV Networks als Head of Creative Nickelodeon en ontwikkelde in deze functie onder andere de jeugdserie Het Huis Anubis samen met Studio 100. Onder zijn verantwoordelijkheid kreeg deze serie een remake in Duitsland en later in de VS. In 2008 trad hij toe tot de Nederlandse directie van MTV Networks als VP MTV Networks Productions, in welke functie hij verantwoordelijk was voor het lokaal product van alle zenders van MTV Networks. Zijn laatste jaar bij het bedrijf was hij werkzaam in het management team van Nickelodeon Noord Europa.

maak kennis met

Het team

Unieke content

Behind the scenes

SpangaS
Weg van Jou
Penoza
Scenarioschrijver Anna Drijver en acteur Maarten Heijmans over Weg van Jou bij RTL Late Night
Fedja van Huêt voor All You Need Is Love