management

De producenten

Ronald Versteeg image Business Director

Business Director

Ronald Versteeg

Ronald Versteeg is als Business Director verantwoordelijk voor de zakelijke kant van NL Film. Samen met Producent Sabine Brian en Creative Director en Producent Kaja Wolffers voert hij de dagelijkse leiding van het Amsterdamse productiehuis. Ronald werkt in zijn functie als Business Director veel aan de financiering van NL Films’ speelfilms en tv projecten en zoekt voortdurend naar mogelijkheden om projecten tot stand te laten komen, variërend van simpele oplossingen tot complexe financieringsstructuren.

Na een opleiding in bedrijfseconomie en accountancy begon Ronald eind jaren negentig bij een accountantskantoor in Haarlem. Begin 2001 was hij vanuit dit kantoor betrokken bij de oprichting van NL Film en TV B.V. In 2002 maakte hij de overstap naar NL Film, waar hij begon als Hoofd Financiën. Enkele jaren later trad hij toe tot de directie.

Sabine  Brian image Producent

Producent

Sabine Brian

Sabine Brian (1971) is producent bij NL Film en is werkzaam bij het Amsterdamse productiehuis sinds de oprichting in 2001. Na afronding van de Filmacademie in 1993 werkt Sabine een aantal jaar als assistent-productieleider bij diverse tv-series en films. Na een jaar commercials te hebben geproduceerd keert zij eind 1999 terug naar drama en wordt zij uitvoerend producent. In 2001 wordt NL Film opgericht en start Sabine haar carrière bij het bedrijf als uitvoerend producent. In 2010 wordt ze gedelegeerd producent en is ze verantwoordelijk voor tientallen series en films zoals De Zaak Menten, Penoza, Mannenharten, Knielen op een bed Violen en Zwarte Tulp. Sinds 2016 bekleedt Sabine de functie van producent.  Ze is mede verantwoordelijk voor titels als Tonio, Bankier van het Verzet, Weg van Jou, Stanley H., Commando’s en Penoza: The Final Chapter. Samen met financieel directeur Ronald Versteeg en creative director/producent Kaja Wolffers voert zij de dagelijkse leiding van NL Film.

Kaja Wolffers image Creative Director / Producent

Creative Director / Producent

Kaja Wolffers

Kaja Wolffers (1973) is Creative Director en Producent bij NL Film en voert samen met financieel directeur Ronald Versteeg en producent Sabine Brian de dagelijkse leiding van het Amsterdamse productiehuis. Hij wordt in 2010 als Creative Director bij NL Film aangetrokken, waarna hij in 2015 toetreedt tot de directie. Kaja is als Creative Director en Producent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van NL Films’ series en films.

Kaja begon zijn carrière met het regisseren van televisieseries. In 2005 maakte hij de overstap naar MTV Networks als Head of Creative Nickelodeon en ontwikkelde in deze functie onder andere de jeugdserie Het Huis Anubis samen met Studio 100. Onder zijn verantwoordelijkheid kreeg deze serie een remake in Duitsland en later in de VS. In 2008 trad hij toe tot de Nederlandse directie van MTV Networks als VP MTV Networks Productions. In deze functie was hij verantwoordelijk voor het lokaal product van alle zenders van MTV Networks. In zijn laatste jaar bij MTV Networks was hij werkzaam in het management team van Nickelodeon Noord Europa.

maak kennis met

Het team

Unieke content

Behind the scenes

SpangaS
Weg van Jou
Penoza
Scenarioschrijver Anna Drijver en acteur Maarten Heijmans over Weg van Jou bij RTL Late Night
Fedja van Huêt voor All You Need Is Love