Bureau Raampoort in 2015 terug bij SBS6 hero image Bureau Raampoort in 2015 terug bij SBS6 mobile hero image

News

Bureau Raampoort in 2015 terug bij SBS6

Terug naar nieuws

"Het plezier dat we hadden tijdens het maken van de eerste twee afleveringen is gelukkig overgekomen op de kijkers. "

Na twee zeer goed bekeken afleveringen en vele positieve reacties komt SBS6 in het voorjaar van 2015 met een compleet seizoen van Bureau Raampoort. Thomas Acda en Tim Haars kruipen zes afleveringen lang in de huid van de rechercheurs van het Amsterdamse politiebureau Raampoort. De gevierd scenarioschrijver en parttime rechercheur Simon de Waal neemt wederom het scenario voor zijn rekening. Bureau Raampoort is in het voorjaar van 2015 te zien bij SBS6.

Bureau Raampoort trok tijdens de eerste uitzending 1,2 miljoen kijkers inclusief uitgesteld kijken. De tweede aflevering scoorde, ondanks sterke concurrentie van de beslissende Champions League wedstrijd van Ajax tegen APOEL Nicosia, 959.000 kijkers inclusief uitgesteld kijken en gemiddeld behaalden de twee afleveringen 13,7 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep 20-54. Daarnaast was de toon van de reacties op social media en via andere communicatiekanalen onverdeeld positief. SBS6 zendt daarom een compleet seizoen uit in het voorjaar. Thomas Acda is erg blij met dit nieuws: "Ik ben heel trots dat ik met het team van Bureau Raampoort een heel seizoen mag gaan maken. Samen met mijn goede vriend Simon de Waal en Tim Haars gaan we er alles aan doen om de kijker mee te nemen in een spannende verhalenreeks met Amsterdam als decor. Ik heb er alle vertrouwen in dat Bureau Raampoort een prachtige serie gaat worden."

Ook scenarioschrijver Simon de Waal kijkt uit naar een heel seizoen Bureau Raampoort: “Het plezier dat we hadden tijdens het maken van de eerste twee afleveringen is gelukkig overgekomen op de kijkers. Ik kijk er ontzettend naar uit om met Thomas en Tim, en met alle andere acteurs, een prachtige warme en spannende serie te gaan maken!”

Bureau Raampoort speelt zich af op het gelijknamige Amsterdamse politiebureau in de Jordaan, waar Peter van Opperdoes (Thomas Acda) na een jaar afwezigheid zijn werk als rechercheur weer oppakt. In de tijd dat van Opperdoes afwezig was, heeft Jacob Holm (Tim Haars) hem vervangen. Van Opperdoes en Holm hebben totaal verschillende karaktertrekken waardoor het flink botst tussen de twee rechercheurs maar als van Opperdoes weer aan het rechercheteam wordt toegevoegd, zullen de twee toch een manier moeten vinden om met elkaar te kunnen samenwerken.

19 december 2014