De Regels van Floor verkocht aan Duitse NDR en ARD hero image De Regels van Floor verkocht aan Duitse NDR en ARD mobile hero image

News

De Regels van Floor verkocht aan Duitse NDR en ARD

Terug naar nieuws

"NDR en ARD waren vanaf het eerste moment zo enthousiast over de originaliteit en de kwaliteit van de serie dat ze besloten om zowel het eerste als het tweede -nog te produceren- seizoen aan te kopen. "

De VPRO jeugdserie De Regels van Floor is verkocht aan KIKA, de jeugdzender van de Duitse omroep NDR en ARD. De serie wordt vervolgens uitgezonden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dat maken producent NL Film, VPRO en Internationale sales agent Dutch Features vandaag bekend. Opvallend aan de verkoop is dat zowel seizoen 1 als 2 verkocht zijn, terwijl de opnames voor seizoen 2 nog moeten starten.

Producent Kaja Wolffers: ‘NDR en ARD waren vanaf het eerste moment zo enthousiast over de originaliteit en de kwaliteit van de serie dat ze besloten om zowel het eerste als het tweede -nog te produceren- seizoen aan te kopen. Het is ontzettend motiverend om te zien dat de humor en herkenbaarheid van de observaties van Floor ook buiten Nederland aanslaat.

De serie is vanaf het najaar van 2019 in zijn volledigheid te zien zijn op de Duitse zender en wordt tevens uitgebracht op dvd.

Het succes van Floor
De serie begint in september aan de opnames van seizoen 2. Seizoen 1 werd in het voorjaar van 2018 uitgezonden met per week een gemiddeld marktaandeel van 25% in de leeftijdscategorie 3-12 jaar. Ook online werd de serie goed bekeken met gemiddeld 100.000 unieke pageviews per week, en behaalde enkele malen de SKO Top 10 Best bekeken programma’s online. Daarnaast is De Regels van Floor als enige jeugdserie geselecteerd in de NFF Gouden Kalveren competitie voor Beste Televisiedrama.

Over de serie
De Regels van Floor is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman, uitgegeven door Ploegsma. In zestien afleveringen volgt de kijker de eigenwijze Floor en haar familie. In Floors wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels. Floors regels geven antwoord op de belangrijkste levensvragen van een 10-jarig meisje en dat leidt tot komische en vooral ongemakkelijke situaties.

De serie is geproduceerd door NL Film in co-productie met de VPRO. Regie is in handen van Maurice Trouwborst, die ook de prijswinnende VPRO jeugdserie Zenith maakte. Floor wordt gespeeld door jong talent Bobbie Mulder, broer Kees door Ole Kroes, vader Jan door Ferdi Stofmeel (Rundfunk, Komt een man bij de Dokter) en moeder Irma door Elisa Beuger (Lieve Liza, Man Bijt Hond). Het scenario is geschreven door Marjon Hoffman en Lotte Tabbers.

31 augustus 2018