De regels van Floor wint Cinekid Leeuw Juryprijs hero image De regels van Floor wint Cinekid Leeuw Juryprijs mobile hero image

Award

De regels van Floor wint Cinekid Leeuw Juryprijs

Terug naar nieuws

"De jury was het anoniem eens over de winnaar in deze categorie."

Gisteravond werden de jaarlijkse Cinekid Awards uitgereikt in het Westergastheater en het team van De Regels van Floor mocht daar een prijs in ontvangst nemen. De Regels van Floor was maar liefst 2x genomineerd in de competitie en ging uiteindelijk naar huis met Cinekid Leeuw Juryprijs voor Beste Fictieserie!

De jury omschreef het als volgt:
"Over discussie viel dat wel mee, de jury was het anoniem eens over de winnaar in deze categorie. Een serie voor zowel kinderen als volwassenen, waar je ook na de aflevering over door kunt praten. Goed geschreven scripts, boordevol visuele vondsten en grappen. Vanaf de eerste minuut word je door de hoofdrolspeelster meegenomen in haar eigenzinnige gedachte en bizarre situaties. Wat een fantastisch acteerwerk, door haar perfecte droogkomische timing is het moeilijk om niet te lachen. Ook al andere bijrollen zijn een genot om naar te kijken. Maar niet alleen de casting was goed, op alle facetten scoort de winnard hoog. Door de strakke regie komen alle departementen samen. Met een bijzondere vermelding voor het efficiënte en creatieve camerawerk. Sterk gekozen grafische kaders in dienst van het verhaal en/of de absurde situatie. Ook schiet onze favoriet boven alle anderen uit met haar brutaliteit en lef. Wat een bevrijding om een serie te zien die niet zo braaf en moralistisch is als het gros van de Nederlandse jeugd-tv anno nu. Een uitblinker in alle facetten, waren er maar meer zoals zij."

Op de foto van links naar rechts: scenario schrijfster Lotte Tabbers, actrice Elisa Beuger, art director Nina Spiering, actrice Romy Voll, cameraman Diderik Evers, acteur Ole Kroes, actrice Bobbie Mulder, acteur Ferdi Stofmeel en regisseur Maurice Trouwborst.

27 oktober 2018