De Zaak Menten NPO inzending International Emmy awards en geselecteerd voor Berlinale hero image De Zaak Menten NPO inzending International Emmy awards en geselecteerd voor Berlinale mobile hero image

News

De Zaak Menten NPO inzending International Emmy awards en geselecteerd voor Berlinale

Terug naar nieuws

"De Zaak Menten is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van journalist Hans Knoop, die de waarheid achter de dan nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten probeert te achterhalen."

De succesvolle MAX dramaserie, De Zaak Menten, is namens de NPO ingezonden voor de International Emmy Awards en geselecteerd voor de screening van de prestigieuze Drama Series Days tijdens de European Film Market (Berlinale) in Berlijn. Dat maken producent NL Film, Omroep MAX en Internationale sales agent Dutch Features Global Entertainment vandaag bekend. De serie is tevens geselecteerd voor het East Bay International Jewish Film Festival in San Francisco.

De Zaak Menten is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van journalist Hans Knoop, die de waarheid achter de dan nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten probeert te achterhalen. Deze zaak zorgde in de jaren 70 voor veel reuring in zowel de media als de politiek. Knoop wordt vertolkt door Guy Clemens en Aus Greidanus sr. geeft gestalte aan Menten. Andere rollen zijn voor Noortje Herlaar, Carine Crutzen en Arian Foppen.

Het drieluik, uitgezonden op NPO 2, trok in Nederland iedere aflevering ruim1 miljoen kijkers. De serie is geregisseerd door Tim Oliehoek en het scenario is geschreven door Robert-Jan Overeem en Jan-Harm Dekker.
De serie is een productie van NL Film in co-productie met Omroep MAX.

2 februari 2017