Jeugdserie De regels van Floor wint Emmy Kids Award hero image Jeugdserie De regels van Floor wint Emmy Kids Award mobile hero image

Award

Jeugdserie De regels van Floor wint Emmy Kids Award

Terug naar nieuws

"Het is een ontzettende eer om zo’n prestigieuze internationale prijs te ontvangen. Het bewijst dat iets typisch Nederlands als Floor uitstekend kan reizen."

Het eerste seizoen van de jeugdserie De regels van Floor heeft dinsdag 31 maart een International Emmy Kids Award gewonnen. De Awards zijn dit jaar via een livestream uitgereikt. De coproductie van NL Film en de VPRO is geregisseerd door Maurice Trouwborst en was genomineerd in de categorie beste serie. De International Emmy Kids Awards zijn wereldwijd de meest gerenommeerde prijzen voor internationale kinderprogramma's.

Quotes
Bobbie Mulder: “Dat we genomineerd waren vond ik al heel vet, maar dat we nu ook nog hebben gewonnen is echt niet normaal! Super vet!”

Regisseur Maurice Trouwborst: "Wat fantastisch dat we met onze gortdroge humor de wereld veroveren! Graag maak ik een grote buiging naar onze schrijvers, crewleden, acteurs en in het bijzonder naar de koningin van de oogrol: Bobbie Mulder."

Producent NL Film Kaja Wolffers: “Het is een ontzettende eer om zo’n prestigieuze internationale prijs te ontvangen. Het bewijst dat iets typisch Nederlands als Floor uitstekend kan reizen. De humor van Marjon Hoffman en Maurice Trouwborst is universeel en de vertolking door Bobbie Mulder blijkt in iedere taal even sterk over te komen. Wij zijn trots dat we zo veel afleveringen van deze prachtserie hebben mogen produceren met de VPRO.”

Over de serie
De jeugdserie De regels van Floor, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman, draait om de eigenwijze Floor. In haar wereld bedenken kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels en dat leidt tot verrassende nieuwe inzichten. Floor staat iedere aflevering weer voor belangrijke dilemma’s. Want, wat doe je als je ouders willen verhuizen en jij niet? Verander je je uiterlijk voor een foto? Blijf je omgaan met je ex? Hoe is het om te leven als vlogger? Floor maakt het allemaal mee en geeft antwoord op al deze belangrijke vragen.

De makers
De regels van Floor wordt geproduceerd door NL Film in coproductie met de VPRO. De regie is in handen van Maurice Trouwborst. Floor wordt gespeeld door jong talent Bobbie Mulder, broer Kees door Ole Kroes, vader Jan door Ferdi Stofmeel en moeder Irma door Elisa Beuger.
Het script is geschreven door Marjon Hoffman en Lotte Tabbers.

Emmy Awards
De International Emmy Kids Awards worden jaarlijks uitgereikt aan televisieprogramma's die buiten de VS worden gemaakt. De Emmy Awards gelden als de belangrijkste internationale tv-onderscheidingen ter wereld. 

Eerdere successen
In 2018 won het eerste seizoen van De regels van Floor een Cinekid Leeuw Juryprijs voor Beste Fictieserie en afgelopen jaar de Cinekid Nationale Publieksprijs Bovenbouw. De serie is inmiddels ook verkocht aan zenders in België, Denemarken, Duitsland en Frankrijk.

De regels van Floor - seizoen 3
Op dit moment wordt seizoen drie van De regels van Floor uitgezonden, elke zondag om 09.00 uur bij NPO Zapp.

Website: vpro.nl/deregelsvanfloor