Kleine IJstijd ontvangt 8 nominaties op Milano International Film Festival  hero image Kleine IJstijd ontvangt 8 nominaties op Milano International Film Festival  mobile hero image

Nomination

Kleine IJstijd ontvangt 8 nominaties op Milano International Film Festival

Terug naar nieuws

"De film maakt onder andere kans op de Da Vinci Award voor ‘Beste Film’."

De speelfilm KLEINE IJSTIJD, geregisseerd door Paula van der Oest (Tonio, Lucia de B.) is in maar liefst 8 categorieën genomineerd op het Milano International Film Festival (MIFF). De film maakt onder andere kans op de Da Vinci Award voor ‘Beste Film’. De winnaars worden op woensdag 15 mei bekend gemaakt.

Andere nominaties zijn: Best Screenwriting (Rifka Lodeizen & Paula van der Oest), Best Directing (Paula van der Oest), Best Cinematography (Guido van Gennep), Best Editing (Eline Bakker), Best Supporting Role Male (Steef Cuijpers) en Best Supporting Role Female (Ariane Schluter, Hannah Hoekstra).Het is voor van der Oest niet de eerste keer dat haar werk opvalt in Milaan. In 2016 werd haar film Lucia de B. bekroond met drie prijzen: Beste Regie, Beste Hoofdrolspeelster (Ariane Schluter) en Beste Montage.

KLEINE IJSTIJD is de meest recente film van regisseur Paula van der Oest, die zij net als haar eerdere films Zus&Zo en Tiramisu in korte tijd zelf heeft geschreven en geregisseerd. Voor het scenario werkte ze samen met Rifka Lodeizen. De cast bestaat uit Ariane Schluter, Monic Hendrickx, Johan Heldenbergh, Hannah Hoekstra, Anniek Pheifer, Thijs Boermans, Cees Geel, Bas Keijzer, Steef Cuijpers en Manoushka Zeegelaar Breeveld.

Synopsis
Een groep vrienden, vroeger allemaal lid van dezelfde band, komt bij elkaar om de as van zanger en bandleider Kas te verstrooien. Op één van hen na zijn ze allemaal iets anders gaan doen en hebben ze hun wilde haren verloren. Voor niet iedereen is het leven gelopen zoals verwacht, maar de reünie belooft als vanouds gezellig, chaotisch en drank overgoten te worden. Totdat één van de vrienden verschijnt met zijn nieuwe vriendin, de veel te jonge Delphina. Zij blijkt een nogal ontregelende werking op het gezelschap te hebben en de vriendschap wordt hevig op de proef gesteld.

KLEINE IJSTIJD is geproduceerd door NL Film in co-productie met de NTR.

7 mei 2018