Nieuwe Nederlandse actiethriller van NL Film ‘Full Moon’ opgenomen in Thailand hero image Nieuwe Nederlandse actiethriller van NL Film ‘Full Moon’ opgenomen in Thailand mobile hero image

News

Nieuwe Nederlandse actiethriller van NL Film ‘Full Moon’ opgenomen in Thailand

Terug naar nieuws

"Begin 2025 in de bioscoop verwacht"

Onlangs zijn in Thailand de filmopnames afgerond van de Nederlandse actiethriller Full Moon, de allereerste Nederlandse film die in z’n geheel in Thailand is opgenomen. De film wordt geproduceerd door NL Film en zal via distributeur Searchers naar verwachting begin 2025 in de Nederlandse bioscopen draaien.

In Full Moon gaan vier vrienden van in de dertig nog één keer los tijdens een Thaise vakantie vol seks, drugs en feesten. Als na een wilde ‘Full Moon Party’ het lichaam van een jonge vrouw aanspoelt zijn de vier beste vrienden de hoofdverdachten. Wat een onbezorgde feestvakantie had moeten zijn, verandert al snel in een gruwelijke nachtmerrie. De vier hoofdrollen worden vertolkt door Yannick Jozefzoon (Femi, Santos), Kay Greidanus (Net als in de film, Commando’s), Matthijs van de Sande Bakhuyzen (De Stamhouder, Billy the Kid) en Joep Paddenburg (Jippie No More!, Tegendraads).

Brian De Vore (SpangaS, Misfit: The Series, Costa!! de serie) schreef het scenario. De regie van Full Moon is in handen van David Cocheret (De slet van 6VWO, SpangaS).

Dennis Cornelisse, Managing Director en Producent NL Film: Full Moon is een bijzonder project. De film is volledig opgenomen in Thailand met een Thaise en Nederlandse crew onder uitdagende omstandigheden. Daarbij combineert de film verschillende genres van bromance tot actiethriller, wat het een breed aantrekkelijke en waardevolle toevoeging maakt aan ons portfolio en de Nederlandse bioscoop.”

David Cocheret, regisseur Full Moon: “Een volle maand draaien in Thailand was een onvergetelijke ervaring die ik niet had willen missen. Ondanks de verschillen tussen de Nederlandse en Thaise cultuur – zoals de noodzakelijke zegening van de set door een monnik voor de Thaise crew — vonden we in de film een gemeenschappelijke taal. Ik ben trots op de crew en kijk uit naar het resultaat.”

Full Moon wordt geproduceerd door NL Film en is mede mogelijk gemaakt door de Netherlands Film Production Incentive, Searchers en Prime Video. De film zit nu in de postproductiefase en zal in 2025 in de Nederlandse bioscoop uitgebracht worden.


Fotocredits:
Yannick Jozefzoon – Romy Treebusch
Matthijs van de Sande Bakhuyzen – Romy Treebusch
Joep Paddenburg – Isabel Sanchez Olid