Nieuwe wind waait door NL Film; Dennis Cornelisse benoemd tot Managing Director en Wynand Chocolaad aangetrokken als Head of Productions hero image Nieuwe wind waait door NL Film; Dennis Cornelisse benoemd tot Managing Director en Wynand Chocolaad aangetrokken als Head of Productions mobile hero image

News

Nieuwe wind waait door NL Film; Dennis Cornelisse benoemd tot Managing Director en Wynand Chocolaad aangetrokken als Head of Productions

Met groot genoegen kondigen wij aan dat Dennis Cornelisse met ingang van dit jaar de rol van Managing Director heeft overgenomen van Alex Doff (COO Banijay Benelux). Deze nieuwe ontwikkeling brengt een nieuwe dynamiek in het productiebedrijf en bevestigt de vastberadenheid om voortdurend te evolueren en te innoveren. Dennis Cornelisse, die al geruime tijd de drijvende kracht was achter vele succesvolle producties (Het Gouden Uur, Anoniem, Rundfunk, Neem me Mee, Costa! de Film, De Regels van Floor), draagt nu de verantwoordelijkheid voor de algehele koers van NL Film.

 

Peter Lubbers, CEO Banijay Benelux over de aanstelling van Cornelisse: “Dennis is een echte vakman met diepgaande kennis van de wereld van films en dramaseries. Zijn jarenlange ervaring, trackrecord en menselijke aanpak in leiderschap maken Dennis tot de perfecte kandidaat om een positieve en vernieuwende invloed te hebben op de creatieve koers van NL Film.”

 

Bovendien verwelkomt NL Film met veel enthousiasme de recente aanwinst van Wynand Chocolaad, die per 1 januari 2024 is aangetrokken als Head of Productions. Wynand brengt een schat aan ervaring met zich mee, na een succesvolle periode van 16 jaar bij NL Film en vervolgens als Head of Productions bij Lemming Film. Zijn terugkeer naar NL Film is een verrijking voor het team en een bewijs van de sterke banden die creatieve talenten met NL Film behouden. Naast het begeleiden van alle producties is zijn belangrijkste taak om ervoor te zorgen dat alle departementen maximaal in hun kracht staan.

 

De benoeming van Dennis als Managing Director en de komst van Wynand als Head of Productions markeren het begin van een nieuwe fase voor NL Film. Samen met het gepassioneerde team, zal Dennis samen met zijn collega’s de uitdagingen aangaan en kansen benutten om het succes van NL Film verder te vergroten.