Paula van der Oest regisseert TONIO hero image Paula van der Oest regisseert TONIO mobile hero image

News

Paula van der Oest regisseert TONIO

Terug naar nieuws

"TONIO is de belangrijkste Nederlandse roman van de afgelopen jaren. Wij zijn trots dat NL Film het vertrouwen van de schrijver heeft gekregen om van dit aangrijpende verhaal een ontroerende bioscoopfilm te maken, en Paula van der Oest is voor ons de ideale regisseuse om dit te gaan doen."

Paula van der Oest gaat de verfilming regisseren van de requiemroman ‘TONIO’ van A.F.Th. van der Heijden - waarvan NL Film eerder de filmrechten kocht. Het boek is gebaseerd op het tragische ongeluk van de enige zoon van de auteur en zijn vrouw Mirjam Rotenstreich. Het scenario wordt geschreven door Hugo Heinen. ‘TONIO’ wordt geproduceerd door Alain de Levita en Sytze van der Laan van NL Film. Hoofdrolspelers zijn nog niet bekend. De opnamen van de film zijn gepland voor 2015.

Quote Alain de Levita: “TONIO is de belangrijkste Nederlandse roman van de afgelopen jaren. Wij zijn trots dat NL Film het vertrouwen van de schrijver heeft gekregen om van dit aangrijpende verhaal een ontroerende bioscoopfilm te maken, en Paula van der Oest is voor ons de ideale regisseuse om dit te gaan doen.”

Inhoud: In ‘TONIO’ wordt de 21-jarige Tonio van der Heijden door een auto geschept en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overlijdt. Het leven van zijn ouders, die hun enige zoon op de intensive care hebben zien overlijden, is plotseling drastisch veranderd: ze rouwen, maar moeten ook proberen te voorkomen dat hun eigen levens in een neerwaartse spiraal van verdriet terechtkomen.

Paula van der Oest regisseerde o.a. de recente bioscoophit ‘Lucia de B.’, de met een Gouden Kalf bekroonde speelfilm ‘Black Butterflies’ en het voor een Oscar genomineerde ‘Zus & Zo. ‘

Scenarist Hugo Heinen schreef eerder de scripts van films als ‘Nova Zembla’ en de televisieserie ‘De Zomer van ‘45’.

A.F.Th. van der Heijden won met zijn autobiografische roman ‘Tonio’ (De Bezige Bij) zowel de Libris Literatuurprijs als de NS Publieksprijs. Voor zijn oeuvre ontving hij o.a. de P.C. Hooftprijs en de Constantijn Huygensprijs voor Literatuur.
NL Film maakte eerder speelfilms als ‘Mannenharten’, ‘De Storm’, ‘Lang & Gelukkig’ en ‘Taped’. Ook series als ‘Penoza’, ‘Moeder, ik wil bij de Revue’ en ‘In Therapie’ werden door NL Film geproduceerd.

25 augustus 2014