Rundfunk is terug met gloednieuw verhaal en personages hero image Rundfunk is terug met gloednieuw verhaal en personages mobile hero image

News

Rundfunk is terug met gloednieuw verhaal en personages

Terug naar nieuws

"Duco & Roy is vanaf zondag 3 december om 23.15 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3 en NPO Start."

In Rundfunk: Duco en Roy worden de talentloze Duco en Roy gevolgd in het najagen van hun ultieme droom: beroemd worden. Geen vervolg op Rundfunk, maar een fonkelnieuw verhaal met kersverse nieuwe personages en een handjevol BN'ers, zoals Georgina Verbaan, Paul de Leeuw en Eva Jinek die zichzelf spelen. Rundfunk: Duco en Roy is vanaf zondag 3 december te zien bij KRO-NCRV op NPO 3.

Na een tv-serie, een film en twee uitverkochte theatertours komen Tom van Kalmthout en Yannick van der Velde met Rundfunk: Duco en Roy. Een komische, absurdistische parodie op de acteurswereld en de film- en entertainmentindustrie. Ook worden er maatschappelijke thema’s met humor en satire aangestipt, zoals huisjesmelkers, veiligheid op de werkvloer, grensoverschrijdend gedrag, consent en influencing.

In Rundfunk: Duco en Roy willen de talentloze acteurs Duco en Roy maar één ding: doorbreken en eeuwige roem. Hun louche huisbaas heeft de huur weer eens opgekrikt, de kneuterige amateurvereniging waar ze acteren levert geld noch roem op en castingdirectors en toneelscholen nemen hen niet serieus. Hoog tijd om nóg harder aan de weg te timmeren. Ook al komen ze op alle fronten talent tekort, aan doorzettingsvermogen schort het niet. De lompe en onvoorspelbare keuzes die ze op weg naar succes maken brengt hen in de meest krankzinnige en hilarische situaties.

Tom van Kalmthout en Yannick van der Velde vertolken de rollen van de hoofdpersonages Duco en Roy: 'Duco en Roy zijn wannabe acteurs. Hun enige kracht is doorzettingsvermogen. Ondanks alle tegenslagen en afwijzingen, proberen ze het te maken in ‘het wereldje’. We zijn heel blij dat we deze serie mogen doen, stiekem zijn we best wel bang dat wij diep van binnen ook een beetje Duco en Roy zijn.'

In Rundfunk: Duco & Roy spelen verder onder anderen Georgina Verbaan, Jim Bakkum, Paul de Leeuw, Ruben van der Meer en Eva Jienek mee, als zichzelf. De regie is handen van Peter van de Witte in co-regie met Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde. De serie wordt geproduceerd door NL Film in samenwerking met KRO-NCRV.