Spin-off van de populaire serie Penoza: Doodstil hero image Spin-off van de populaire serie Penoza: Doodstil mobile hero image

News

Spin-off van de populaire serie Penoza: Doodstil

Terug naar nieuws

"Hoe is Luther die zwijgzame killer geworden?"

Luther, de steun en toeverlaat van Carmen, krijgt zijn eigen serie: Doodstil. We kennen Luther in Penoza als keihard en loyaal tot op het bot, maar hoe is hij die zwijgzame killer eigenlijk geworden? Deze vierdelige miniserie geeft antwoord op deze vraag en zal vanaf najaar 2020 te zien zijn op NPO 3. 

We ontmoeten Luther in het heden waar hij in de onderwereld niet alleen wraak probeert te nemen op de moordenaar van zijn broer, maar waar hij ook worstelt met de demonen uit zijn verleden. Tegelijkertijd leren we de jonge praatgrage Luther uit de jaren 90 kennen die vol bravoure in de opbloeiende hasjhandel terechtkomt. Hij moet steeds harder vechten om zich staande te houden in een drugswereld die alsmaar meer verhardt. 

Doodstil wordt geproduceerd door NL Film in samenwerking met KRO-NCRV. De rol van Luther wordt vertolkt door Raymond Thiry. De regie is in handen van Willem Gerritsen en het scenario is geschreven door Philip Delmaar. De vierdelige misdaadserie wordt uitgezonden in het najaar van 2020 op NPO 3.

De afbeeldingen bij dit bericht zijn afkomstig uit Penoza de serie. 

18-12-2019