Stanley H.

Synopsis

In Stanley H. wordt het leven van een van de meest beruchte criminelen van Nederland gevolgd. De serie vertelt Stanley Hillis’ carrière: van ‘gentleman’ bankovervaller tot nietsontziende drugscrimineel en eindigt met zijn geheimzinnige dood in 2011, een liquidatie onder de ogen van de politie. Een criminele afrekening die nog altijd niet is opgelost.

De criminele carrière van Stanley Hillis kende zijn hoogtepunt in de jaren ‘90 tijdens de IRT-affaire, waarbij opzettelijk containers met drugs werden doorgelaten. Met hulp van de Nederlandse politie en de douane verhandelde Hillis jarenlang zo duizenden kilo’s soft en hard drugs, wapens en explosieven. Spraakmakend was zijn tv-optreden in het live tv-programma van Sonja Barend in 1985, vlak na zijn ontsnapping uit de Bijlmerbajes. Compleet met pruik, opplaksnor en een enorme zonnebril liet Hillis zich interviewen voor tv-kijkend Nederland. In de studio zaten de directeur van de Bijlmerbajes en politiewoordvoerder Klaas Wilting te schuimbekken van woede en verontwaardiging.

Bekijk de trailer hier.

Informatie

Algemeen

Productie jaar:2018 - 2019

Release:13 oktober 2019

Duur:4 x 45 minuten

Seizoenen:1

Omroep:KRO-NCRV

Cast & crew

cast:

Egbert-Jan Weeber Sieger Sloot Jeroen Spitzenberger Jochum ten Haaf Juliette van Ardenne Kendrick Etmon Vincent Linthorst

Scenario:Jan Harm Dekker, Robert Jan Overeem

Regie:Tim Oliehoek

Awards

Nominaties:

Gouden Kalf - Beste Acteur - Jeroen Spitzenberger - 2019