Film

De sterkste man van Nederland

De sterkste man van Nederland

Synopsis

Deze Telefilm vertelt het verhaal over de twaalfjarige Luuk die altijd heeft gedacht dat zijn vader de Sterkste Man van de Wereld is. Zijn moeder Dorien, die hem in haar eentje heeft opgevoed, kon hem daar in zijn jongste jaren de prachtigste verhalen over vertellen.

Nu de wat kinderlijke Luuk voor het eerst naar de middelbare school gaat en verliefd wordt op de stoere Minke, voelt hij voor het eerst de behoefte een vader te hebben, die hem kan bijpraten over de liefde, een onderwerp waarvoor hij bij zijn moeder niet hoeft aan te kloppen. Tijdens een bezoek aan een lokale Sterkste Mancompetitie ontmoet hij een deelnemer, René Doornbos. De jongen en de Sterke Man raken bevriend. Wanneer Luuk op foto’s ziet dat de inmiddels kale René vroeger net als hijzelf rood haar bleek te hebben, wordt zijn vermoeden bevestigd. René moet zijn vader zijn.

Als Dorien erachter komt dat Luuk zijn vader gevonden denkt te hebben, biecht ze de waarheid op: Luuk komt uit een buisje.

Informatie

Algemeen

Productie jaar:2010

Release:Januari 2011

Duur:80 minuten

Omroep:KRO

Cast & crew

cast:

Bas van Prooijen Gonny Gakeer Loek Peters Suzan Boogaerdt Yenthe Dirks

Scenario:Maarten Lebens & Pieter Bart Korthuis

Regie:Mark de Cloe

Co-producent:COBO Fonds

Awards

AWARDS:

Charly Award - 2011 Golden Elephant - Best Screenplay - 2011 Prix Europa - 2011 Cairo International Film Festival for Children - Beste lange speelfilm - 2012

Nominaties:

Kids Emmy Award - 2012 BANFF Rockie Award - 2012 Rose d'Or - 2012 Cinekid- Beste Kinderfilm - 2011 MovieSquad Jr Award - 2011