2012, Het jaar nul

Synopsis

De oude amateur-archeoloog Peter Hellinga vindt tijdens een expeditie in Mexico een eeuwenoude Maya Codex. In dit kostbare, verloren gewaande document wordt onthuld wat er in het magische jaar 2012 gaat gebeuren. Direct na zijn spectaculaire vondst wordt Peter van verschillende kanten belaagd. Omdat hij niemand in zijn directe omgeving durft te vertrouwen, waarschuwt Peter zijn kleinkinderen Hidde (17) en Twan (16) in Nederland. De kinderen moeten de codex in veiligheid brengen als hem iets overkomt.

Hidde en Twan gaan samen met hun moeder Pien naar Schiphol om hun Opa op te halen, maar alleen zijn bagage komt aan. Van Peter Hellinga ontbreekt ieder spoor.

Dat is het begin van een spannende en uitdagende zoektocht. Waar is Peter? In Nederland of in Mexico? Wat is er met hem gebeurd? En waar is de codex? Hidde en Twan gaan samen met hun vriendin Masha (16) en het mysterieuze Maya-meisje Felix (15) op onderzoek uit. Wie zitten er achter de verdwijning van Peter?  

Informatie

Algemeen

Productie jaar:2009

Release:Oktober 2009

Duur:15 x 25 minuten

Seizoenen:1

Omroep:AVRO

Cast & crew

cast:

Abbey Hoes Bram Suyker Carly Wijs Fred Butter Genio de Groot Ingeborg Wieten Joep Sertons Juda Goslinga Sem Veeger Yannick van de Velde

Scenario:Jetske Vulsma

Regie:Jan Albert de Weerd