Terug naar jeugd

SpangaS

Synopsis

In SpangaS volgen we dagelijks de belevenissen van tien leerlingen op hun middelbare school, het Spangalis College, kortweg ‘Het Spanga’. De ‘SpangaS’ beleven allerlei spannende avonturen die heel herkenbaar zijn. Die verhalen spelen zich vooral af rond de school en het schoolplein, maar soms ook thuis. Alle leerlingen hebben hun eigen verhaal. Ze komen in aanraking met liefde, vriendschap, eenzaamheid, verdriet, school, leraren, ouders, scheiden, erbij horen, pesten, toekomstdromen, en nog veel meer – kortom: met het leven zelf.

Het Spangaliscollege is beslist de leukste school in Nederland. Naast de gewone lessen zijn er feesten, modeshows en sportdagen. De leerlingen hebben acties voor een goede doel, of doen onderzoek om een website te maken. Ze lopen stage in een manege, helpen gehandicapten, of sluiten zich lekker op in het geheime hok.

Maar SpangaS biedt veel meer. SpangaS is een crossmediale wereld waar iedereen vanaf 9 jaar zich thuis kan voelen. Door te kijken naar de serie, interactief bezig te zijn met de bijzondere eigen website, de boeken te lezen, of een SpangaS fandag of andere evenementen te bezoeken.

www.spangas.nl is onmisbaar in de wereld van SpangaS. Klik op de namen van de personages en je komt in zijn of haar agenda. Hier houden zij hun leven bij en verzamelen ze alles wat ze leuk vinden. Verder kan je op het forum vragen stellen en tips uitwisselen over het leven met pukkels, proefwerken, liefde enzovoorts. Maar dat is niet alles. Op www.spangas.nl kan je meedoen aan prijsvragen, onwijs veel games spelen en natuurlijk testen op welk SpangaS personage je vandaag lijkt.

SpangaS is iedere schooldag te zien om 19.00 uur op NPO Zapp. In het weekend worden de afleveringen herhaald in marathons.

Informatie

Algemeen

Productie jaar:2007 - heden

Release:September 2007

Duur:2340 x 10 minuten

Seizoenen:13

Omroep:KRO-NCRV

Sales:Dutch Features Global Entertainment

Cast & crew

cast:

Felix Burleson Juud Doorman Steef Hupkes

Scenario:Anya Koek. Brian de Vore, Jetske Vulsma, Patrick Limpens, Diana Sno, Ceciel Jacobs, Marije Willemsen, Lidewij Martens, Vincent van Zelm, Gerben Hetebrij, Pepijn van Weeren

Regie:Nick Jongerius, David Cocheret, Raynor Arkenbout, Elzelien Peters, Lodewijk van Lelyveld, Ivo van Aart, Anne van Keimpema, Lucas Camps en Eva Nijs

Awards

AWARDS:

Best bekeken programma op Uitzending Gemist - 2011 Best bekeken programma op Uitzending Gemist - 2010 Cinekid Kinderkast Publieksprijs - 2010 Gouden Apenstaart - 2009 Cinekid Media Award - 2009 Gouden Stuiver - 2008

Nominaties:

Prix de Jeunesse - 2010 Japan Prix - 2010 Rose d'Or - 2009