Terug naar jeugd

SpangaS: de campus

Synopsis

De zo gevreesde fusie bleek niet tegen te houden, het Spangalis is niet meer. Daarom verhuist de serie SpangaS in seizoen 14 naar De Campus. SpangaS speelt zich voortaan af op een school van de toekomst, waar de leerlingen ook slapen. Niet alleen de school verandert, de serie verandert ook mee: Er zit meer avontuur en realisme in de verhalen en in de karakters. Omdat de leerlingen doordeweeks op De Campus slapen, zien we ze veel vaker buiten schooltijd. Dat zorgt ervoor dat er andere onderwerpen aan bod komen dan voorheen. We zien bijvoorbeeld hoe moeilijk het is om in één huis te wonen met iemand die gisteren nog je beste vriend was en waar je vandaag de grootste ruzie mee hebt. Natuurlijk ontbreekt ook de liefde niet op De Campus. Wat doe je bijvoorbeeld als je verliefd wordt op iemand die je eigenlijk heel vervelend vindt? Of hoe ga je om met de eerste keer als je denkt dat je vriendin al bergen ervaring heeft?

Nieuwe karakters
Het wordt een seizoen bomvol grappige, heftige, ontroerende en spannende momenten, die worden beleefd door nieuwe gezichten: de conservatieve en zakelijke JJ (Tom van Kessel), die overal een slaatje uit wil slaan. De extreem geestige Lesley (Thorn Roos de Vries) die een eigen radioshow heeft en flink wat relletjes ontketent. De extraverte Maxima (Noël van Kleef) die niet al te subtiel is in haar benadering, maar een enorm groot hart heeft. Olivier (Rein van Duivenboden), de mysterieuze jongen die rondloopt met een groot geheim. Gioia (Lieke Hammink) de nuchtere voetbalster, die misschien wel ooit bij Ajax gaat spelen. En Cosmo (Jefferson Yaw Frempong-Manson), de vrije buitenjongen die is opgegroeid in een kraakpand.

Vertrouwde gezichten
Gelukkig blijven er ook een paar vertrouwde gezichten te zien met wie we deze veranderingen samen meemaken: Luna (Roosmarijn Wind), Jackie (Claudia Kanne), Noor (Sydney Tros), Mo (Giorgio Sanches) en Joris (Jard Struik) hebben hun keuze op deze school laten vallen. En ook Jochem Damstra (Steef Hupkes) vond een baantje op De Campus.

Nieuwe docenten
Dit seizoen zijn er nieuwe docenten (Hanna van Vliet, Murth Mossel en Roos van Erkel) te zien, een directeur (Cynthia Abma) met een idealistische visie én heeft het schoolterrein een chill café met dito eigenaar Biko (Mamoun Elyounoussi). Als onderdeel van dit nieuwe onderwijs is er ook de schoolpsycholoog (Willie Wartaal) waar iedereen zijn geheimen kwijt kan.

SpangaS: De Campus online
SpangaS: De Campus staat dagelijks via YouTube, Instagram en de website in contact met de fans van het programma. Op het YouTube-kanaal wordt exclusieve content geplaatst, zoals SpangaS React, SpangaS Bloopers, SpangaS Strafwerk en SpangaS Swaps waarin de acteurs wisselen van rol wat hilarische beelden oplevert.

Bekijk de trailer hier.

Informatie

Algemeen

Productie jaar:2007 - heden

Release:September 2007

Duur:S1 - S13: 2340 x 10 minuten / S14: 160 x 14 minuten

Seizoenen:14

Omroep:KRO-NCRV

Sales:Dutch Features Global Entertainment

Cast & crew

Scenario:Anya Koek. Brian de Vore, Jetske Vulsma, Patrick Limpens, Diana Sno, Ceciel Jacobs, Marije Willemsen, Lidewij Martens, Vincent van Zelm, Gerben Hetebrij, Pepijn van Weeren

Regie:Nick Jongerius, David Cocheret, Raynor Arkenbout, Elzelien Peters, Lodewijk van Lelyveld, Ivo van Aart, Anne van Keimpema, Lucas Camps en Eva Nijs

Awards

AWARDS:

Best bekeken programma op Uitzending Gemist - 2011 Best bekeken programma op Uitzending Gemist - 2010 Cinekid Kinderkast Publieksprijs - 2010 Gouden Apenstaart - 2009 Cinekid Media Award - 2009 Gouden Stuiver - 2008 Bob Angelo Penning - 2015

Nominaties:

Prix de Jeunesse - 2010 Japan Prix - 2010 Rose d'Or - 2009