AVROTROS thrillerserie over eerste uur na een aanslag hero image AVROTROS thrillerserie over eerste uur na een aanslag mobile hero image

News

AVROTROS thrillerserie over eerste uur na een aanslag

Terug naar nieuws

"Het eerste uur na een terroristische aanslag is cruciaal. Het uur waarin paniek en angst overweldigend zijn en het gevaar voor een tweede aanslag het grootst is."

Het eerste uur na een terroristische aanslag is cruciaal. Het uur waarin paniek en angst overweldigend zijn en het gevaar voor een tweede aanslag het grootst is. Het uur dat het beste en het slechtste in mensen naar boven brengt. Dit allesbepalende uur van leven of dood vormt de basis van de nieuwe, spannende thrillerserie Het Gouden Uur waarvan de opnames deze week van start zijn gegaan. De zesdelige serie is in het najaar van 2022 te zien is bij AVROTROS op NPO 3. Rollen zijn weggelegd voor onder anderen Nasrdin Dchar, Ellen Parren, Matteo van der Grijn, Abbas Fasaei, Melody Klaver en Sophie Veldhuizen.

Hoofdrolspeler Nasrdin Dchar speelt Mardik, een gedreven rechercheur van Afghaanse afkomst, die wordt gewantrouwd door een AIVD-medewerker nadat zij iets over zijn verleden ontdekt. Op een avond ontvangt Mardik een verontrustend sms’je waaruit blijkt dat zijn jeugdvriend Faysal naar Nederland is gekomen. Als er de volgende dag een terroristische aanslag wordt gepleegd, verdenkt Mardik direct Faysal en gaat op onderzoek uit, met drastische gevolgen...

Het Gouden Uur is geschreven door Simon de Waal, de regie is in handen van Bobby Boermans. De serie wordt geproduceerd door NL Film in opdracht van AVROTROS. Banijay Belgium is betrokken als co-producent. De serie is gerealiseerd met steun van NPO, Netherlands Film Production Incentive en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. De internationale verkoop is in handen van LS Distribution / Mediawan.

22-9-2021