Floor keert voor de allerlaatste keer terug  hero image Floor keert voor de allerlaatste keer terug  mobile hero image

News

Floor keert voor de allerlaatste keer terug

Terug naar nieuws

"Het vijfde seizoen van De regels van Floor wordt geregisseerd door Maurice Trouwborst. Lotte Tabbers, Luuk van Bemmelen, Martijn Hillenius, Maurice Trouwborst en Judith Goudsmit zijn verantwoordelijk voor het scenario. De serie is gebaseerd op de populaire gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman. Zij is ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van de serie. De regels van Floor wordt geproduceerd door NL Film in co-productie met VPRO."

Vanaf zondag 27 maart, 09.05 uur, VPRO, NPO Zapp

De eigenwijze Floor is terug in het allerlaatste seizoen van De regels van Floor. Opnieuw staat ze voor lastige dilemma’s. Want wat als iemand stiekem je dagboek probeert te lezen? Of als je geen zin hebt om over te blijven? Hoe zorg je dat je ‘hard to get’ blijft? Wat doe je als je in dezelfde klas zit als je broer? En wat als je niet tevreden bent met je schoolfoto? Floor staat weer voor een aantal lastige keuzes, maar weet altijd een originele oplossing te vinden.

De jeugdserie De regels van Floor draait om de eigenwijze Floor. Floor vindt dat kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels mogen bedenken en dat doet ze dan ook volop. Iedere week komen er twee van die regels aan bod. Ook dit allerlaatste seizoen zijn de hoofdrollen weggelegd voor Bobbie Mulder, Ole Kroes, Elisa Beuger en Ferdi Stofmeel.

Over De regels van Floor
Het vijfde seizoen van De regels van Floor wordt geregisseerd door Maurice Trouwborst. Lotte Tabbers, Luuk van Bemmelen, Martijn Hillenius, Maurice Trouwborst en Judith Goudsmit zijn verantwoordelijk voor het scenario. De serie is gebaseerd op de populaire gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman. Zij is ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van de serie. De regels van Floor wordt geproduceerd door NL Film in co-productie met VPRO.

Successen
In 2020 ontving het eerste seizoen van De regels van Floor een International Emmy Kids Award in de categorie Beste Serie. In 2018 won de serie een Cinekid Leeuw Juryprijs voor Beste Fictieserie en in 2019 de Cinekid Nationale Publieksprijs Bovenbouw. De regels van Floor wordt ook uitgezonden in België, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen, Spanje, Frankrijk en Franssprekende landen in Afrika.