De Zaak Menten wint TV-Beeld hero image De Zaak Menten wint TV-Beeld mobile hero image

Award

De Zaak Menten wint TV-Beeld

Terug naar nieuws

"De Zaak Menten won het TV-Beeld in de categorie ‘beste tv-film en korte serie’ , omdat het volgens de vakjury "een verhaal van groot belang is dat we zeker in deze tijd niet mogen vergeten."

Zojuist werd op de uitreiking van de tv-beelden bekend dat De Zaak Menten een TV-Beeld heeft gewonnen in de categorie ‘beste tv-film en korte serie’. Regisseur Tim Oliehoek nam de prijs in de Passenger Terminal Amsterdam in ontvangst.

Sinds 2013 eren makers en bedenkers van Nederlandse televisie elkaar voor hun werk door het uitreiken van de tv-beelden. Alle inzendingen voor deze prestigieuze prijzen worden beoordeeld door speciale vakjury’s bestaande uit onder andere programmamakers, producenten, regisseurs, acteurs en eindredacteuren. De Zaak Menten won het TV-Beeld in de categorie ‘beste tv-film en korte serie’ , omdat het volgens de vakjury "een verhaal van groot belang is dat we zeker in deze tijd niet mogen vergeten. Meeslepend verbeeld door een krachtige regie die de acteurs de ruimte geeft om sterke personages vorm te geven. Mede dankzij een mooie production value wordt er een spannende journalistieke thriller van hoog niveau neergezet die het historisch belangrijke thema op indringende wijze tot de kijker laat komen."

Over De Zaak Menten
In De Zaak Menten zien we hoe journalist Hans Knoop, hoofdredacteur van het aan De Telegraaf gelieerde weekblad Accent, langzaamaan persoonlijk betrokken raakt bij de jacht op de dan nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Knoop bijt zich vast in het verhaal, maar Menten geeft zich niet zomaar gewonnen.

Het scenario van De Zaak Menten is geschreven op basis van het boek De zaak Menten – Het complete verhaal, geschreven door Hans Knoop.

Cast
O.a. Guy Clemens (Hans Knoop), Aus Greidanus sr. (Pieter Menten), Arian Foppen (jonge Pieter Menten), Noortje Herlaar (Betty Knoop) en Carine Crutzen (Meta Menten).

28 maart 2017