Het Gouden Uur  hero image Het Gouden Uur  mobile hero image

News

Het Gouden Uur

Terug naar nieuws

" DE CRUCIALE MINUTEN NA EEN AANSLAG IN NIEUWE THRILLERSERIE HET GOUDEN UUR"

 

De nieuwe zesdelige thrillerserie Het Gouden Uur speelt zich af in de nasleep van een terroristische aanslag in Nederland. Het eerste uur na een aanslag is cruciaal. Dat is het moment waarin paniek en angst overweldigend zijn en het gevaar voor een tweede aanslag het grootst is. De serie volgt alle betrokkenen, waaronder daders, slachtoffers en alle hulpdiensten die het eerst ter plaatse zijn. Dit uur van leven of dood en de gevolgen van een terroristische aanslag zijn te zien in deze spannende serie.

Over Het Gouden Uur 
Mardik, gespeeld door Nasrdin Dchar, is een gedreven rechercheur van Afghaanse afkomst. Hij krijgt een verontrustend sms'je waaruit blijkt dat zijn jeugdvriend Faysal (Abbas Fasaei) naar Nederland is gekomen. Een dag later wordt Nederland opgeschrikt door een terroristische aanslag. Mardik verdenkt zijn jeugdvriend en gaat direct op onderzoek uit. Tegelijkertijd wordt Mardik gewantrouwd door AIVD-agent Joëlle (Ellen Parren) nadat ze een verontrustende ontdekking doet uit zijn verleden. Waar Mardik al zijn pijlen op zijn jeugdvriend richt, raakt Joëlle er steeds meer van overtuigd dat Mardik zelf iets met de aanslag te maken heeft. De klopjacht die volgt heeft verstrekkende gevolgen...

De cast bestaat uit Nasrdin Chat, Abbas Fasaei, Ellen Parren, Matteo van der Grijn, Sophie Veldhuizen, Melody Klaver en Mohammed Azaay. Verder zijn er rollen weggelegd voor Soumaya Ahouaoui, Yannick de Waal, Tamar van den Dop, Charlene Sancho, Nabil Mallat en Amine Bahr.

Het Gouden Uur is geschreven door Simon de Waal, de regie is in handen van Bobby Boermans. De serie wordt geproduceerd door NL Film in opdracht van AVROTROS.

Het Gouden Uur is vanaf 23 oktober 2022 te zien bij AVROTROS en op NPO Plus.