Horrorfilm over mysterieuze veenlijken in de maak hero image Horrorfilm over mysterieuze veenlijken in de maak mobile hero image

News

Horrorfilm over mysterieuze veenlijken in de maak

Terug naar nieuws

"Met Moloch wil ik het bioscooppubliek de stuipen op het lijf jagen. Het is een eng verhaal met een bizar randje."

Er is een nieuwe horrorfilm in de maak: ‘Moloch’, van regisseur Nico van den Brink, gaat dieper in op het mysterieuze fenomeen van ernstig verminkte veenlijken die in het verleden regelmatig zijn gevonden in Drenthe. Het draaien is deze week gestart en de film wordt geproduceerd door Sabine Brian en Ronald Versteeg van NL Film. XYZ Films, Todd Brown en Maxime Cottray zijn executive producers. Splendid Film is verantwoordelijk voor de distributie in de Benelux.

Moloch vertelt het verhaal van de jonge Betriek die aan de rand van het veenmoeras woont. Als Betriek en haar familie op een avond worden aangevallen door een onbekende man, gaat ze op zoek naar een verklaring. Hoe dieper ze graaft, hoe meer ze ervan overtuigd raakt dat er op haar wordt gejaagd door een mysterieuze entiteit.

Moloch is het regiedebuut van Nico van den Brink, die dankzij een reeks veelgeprezen korte genrefilms bekendheid verwierf in het internationale festivalcircuit. Naast de regie is hij samen met Daan Bakker ook verantwoordelijk voor het scenario.

Nico van den Brink: ‘’Met Moloch wil ik het bioscooppubliek de stuipen op het lijf jagen. Het is een eng verhaal met een bizar randje. Dat we de film draaien in het gebied waar daadwerkelijk veenlijken zijn gevonden maakt het extra creepy.‘’

30-03-2021