KNIELEN OP EEN BED VIOLEN in officiële selectie Berlinale Co- Production Market hero image KNIELEN OP EEN BED VIOLEN in officiële selectie Berlinale Co- Production Market mobile hero image

News

KNIELEN OP EEN BED VIOLEN in officiële selectie Berlinale Co- Production Market

Terug naar nieuws

"We zijn zeer trots op deze selectie. De Berlinale Co-Production Market is de plek om betrouwbare partners voor ambitieus Europees filmdrama te vinden."

Het speelfilmproject ‘KNIELEN OP EEN BED VIOLEN’ van producent Alain de Levita is uit 328 inzendingen geselecteerd voor de Berlinale Co- Production Market. De film, die geregisseerd wordt door Ben Sombogaart met een hoofdrol voor acteur Barry Atsma, behoort hiermee tot één van de 20 officieel geselecteerde speelfilmprojecten van over de hele wereld. De Berlinale Co- Production Market vindt plaats van 9-11 februari 2014 tijdens de 64e editie van Berlinale, het Internationale Filmfestival van Berlijn.

Alain de Levita, producent NL Film: “We zijn zeer trots op deze selectie. De Berlinale Co-Production Market is de plek om betrouwbare partners voor ambitieus Europees filmdrama te vinden.”

De Berlinale Co- Production Market biedt producenten de mogelijkheid in contact te treden met 450 potentiële co- producenten en financiële partners. Van de geselecteerde projecten is minimaal 30% van de financiering reeds gedekt. De Berlinale Co- Production Market heeft in de afgelopen jaren de realisatie van 170 films mogelijk gemaakt, waaronder de Arthouse hit van afgelopen jaar ‘THE LUNCHBOX’. Dit betreft een slagingspercentage van ruim 40%. Dit jaar vindt de 11e editie plaats.

‘KNIELEN OP EEN BED VIOLEN’ is de verfilming van het gelijknamige boek van Jan Siebelink. Het vertelt het verhaal van een liefdevolle man en vader die in handen valt van een extreem orthodox- protestantse sekte. Uit angst voor de dood offert hij alles en iedereen op aan dit geloof waaronder zijn bedrijfje en het respect van zijn zoons. Maar nooit verliest hij de liefde van zijn vrouw.

Het filmscenario is geschreven door Hugo Heinen en wordt geproduceerd door Alain de Levita en Sytze van der Laan (NL Film). De opnamen staan gepland voor het einde van dit jaar. A-Film zal de film in de Nederlandse bioscopen brengen.

‘KNIELEN OP EEN BED VIOLEN’ staat in de officiële selectie vermeld met de Engelse (werk)titel ‘MY FATHER’S GARDEN’

13 januari 2014