Miniserie Bureau Raampoort met Thomas Acda en Tim Haars hero image Miniserie Bureau Raampoort met Thomas Acda en Tim Haars mobile hero image

News

Miniserie Bureau Raampoort met Thomas Acda en Tim Haars

Terug naar nieuws

"Prachtig om met deze groep fantastische acteurs te werken tegen zo’n mooi pallet als de stad Amsterdam en in het bijzonder de Jordaan. "

Om het aanbod van sterk Nederlands drama te verbreden start binnenkort bij SBS6 de nieuwe bloedstollende miniserie Bureau Raampoort. De hoofdrollen worden vertolkt door niemand minder dan Thomas Acda en Tim Haars. In twee spannende afleveringen lossen detectives Peter van Opperdoes (Acda) en Jacob Holm (Haars), beiden werkzaam bij politiebureau Raampoort in de Jordaan, lugubere moordzaken op. Bureau Raampoort is geschreven door Simon de Waal (scenarioschrijver van o.a. Baantjer en Spangen) en is op 3 en 10 december om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Bureau Raampoort speelt zich af op het gelijknamige Amsterdamse politiebureau, waar Peter van Opperdoes na een jaar afwezigheid zijn werk als rechercheur weer oppakt. Al snel raakt hij betrokken bij de ontrafeling van een mysterieuze en lugubere moord. In de tijd dat van Opperdoes afwezig was, heeft Jacob Holm hem vervangen. Van Opperdoes en Holm hebben totaal verschillende karaktertrekken waardoor het flink botst tussen de twee rechercheurs. Toch moeten ze een manier vinden om samen te werken als in de Amsterdamse Jordaan een ernstig toegetakeld lijk wordt gevonden.

Naast Thomas Acda en Tim Haars laten ook Ricky Koole, Tamara Brinkman, Henk Poort, Tim Murck en Eric van Sauers zich van hun meest misdadige kant zien in deze nieuwe SBS6 miniserie. Ook de stad Amsterdam speelt een grote rol in Bureau Raampoort. Thomas Acda: “Prachtig om met deze groep fantastische acteurs te werken tegen zo’n mooi pallet als de stad Amsterdam en in het bijzonder de Jordaan. Amsterdam leent zich heel goed voor de spannende moordzaak die we oplossen in Bureau Raampoort.”

Alain de Levita van NL Film, de toonaangevende productiemaatschappij die ook series als Penoza, en Moeder, ik wil bij de Revue en films als Mannenharten en De Storm op haar naam heeft staan, heeft Bureau Raampoort geproduceerd in samenwerking met Kemna & Zonen. Het scenario van de miniserie is geschreven door auteur en scenarist Simon de Waal. De Waal schreef jarenlang mee aan de scenario’s van de populaire politieserie Baantjer. Ook schreef hij samen met Appie Baantjer boeken onder de schrijversnaam ‘Baantjer en de Waal’. Bureau Raampoort wordt geregisseerd door Michiel van Jaarsveld.

12 november 2014