NIEUWE NL FILM PRODUCTIE JOS VANAF 22 MEI TE ZIEN BIJ AVROTROS hero image NIEUWE NL FILM PRODUCTIE JOS VANAF 22 MEI TE ZIEN BIJ AVROTROS mobile hero image

News

NIEUWE NL FILM PRODUCTIE JOS VANAF 22 MEI TE ZIEN BIJ AVROTROS

Terug naar nieuws

"De komische dramaserie JOS is vanaf 22 mei te zien"

NL Film heeft de nieuwe tv-serie JOS samen met AVROTROS ontwikkeld. De tiendelige komische dramaserie JOS is in 40 dagen gedraaid en is vanaf 22 mei iedere zondag te zien bij AVROTROS om 21.10u op NPO 3. Het scenario van Jos is bedacht en geschreven door Anne Barnhoorn, de regie is in handen van Jonathan Herman.

Over JOS

Jos (Diederik Ebbinge) is de meest oprechte man die je ooit ontmoet hebt. Een man met alleen maar goede bedoelingen die altijd voor iedereen klaarstaat. Zijn puurheid, naïviteit en het feit dat hij sociaal gezien een tikkeltje uit de pas loopt maakt dat Jos de wereld om hem heen niet altijd even goed snapt. Jos is pas gescheiden, heeft twee tienerdochters en een veeleisende baan. Hij is daarnaast druk als vrijwilliger en er zijn steeds meer mensen die beslag op hem leggen. Maar hoeveel kan Jos geven zonder hier zelf aan onderdoor te gaan?

Anne Barnhoorn, bedenker en scenarioschrijver: “Het personage Jos is zo ongeveer het tegenovergestelde van wie ik zelf ben. Toch is dit mijn meest persoonlijke werk tot nu toe. De serie is een ode aan mijn stiefvader. Ik vind het heel bijzonder dat mijn wens om zijn levenskracht te vangen, is uitgegroeid tot deze grappige, soms bizarre maar vooral ontroerende serie”.