NL Film brengt gamewereld tot leven met ‘Multiplayer’, de comedyserie over gaming cultuur  hero image  NL Film brengt gamewereld tot leven met ‘Multiplayer’, de comedyserie over gaming cultuur  mobile hero image

News

NL Film brengt gamewereld tot leven met ‘Multiplayer’, de comedyserie over gaming cultuur

Terug naar nieuws

"Gemaakt voor en door gamers"

NL Film ontwikkelt en produceert in samenwerking met de NTR een nieuwe online serie over gaming. 'Multiplayer' is dé nieuwe comedyserie over de game cultuur, waarin een groep jonge werknemers in de leukste gamewinkel van Nederland wordt gevolgd.

‘Multiplayer' stapt in een wereld doordrenkt met termen als Frags, Memes, Teamkills, Ganks, N00bs en Simps, waar werknemers Minka, Janna, Ahmin, Borus en hun excentrieke baas Kees Knoppeman volop in opgaan. De serie zoomt in op hoe zij als collega’s navigeren door de wereld van nerdy betweters, retourfraude, nachtelijke gamereleases, veeleisende Karens en cosplay diva's, terwijl ze tegelijkertijd de nieuwste games spelen, memes delen en proberen te overleven in deze turbulente omgeving. 

De 10-delige comedyserie is vanaf zaterdag 27 januari 2024 online te zien via npo3.nl.

Over de makers  
De online comedyserie is door en voor gamers, ontwikkeld en geproduceerd, naar een idee van Paul de Vrijer (o.a. Herres, Vakkenvullers), tevens de schrijver van serie. De regie is in handen van David Cocheret (o.a. Spangas, De Slet van 6VWO). Beiden zijn gamers in hart en nieren en willen met deze serie een ode doen aan de gaming cultuur. De cast van ‘Multiplayer’ bestaat onder meer uit Annabelle Hinam, Isabel Bruijnzeels, Mohamed Ali, Jay Karim-Jonker, Maurits Wijmenga en John Buijsman.