NL Film’ Claire Zhou ontmoet Koningin Maxima hero image NL Film’ Claire Zhou ontmoet Koningin Maxima mobile hero image

News

NL Film’ Claire Zhou ontmoet Koningin Maxima

Terug naar nieuws

"De ontmoeting was bijzonder omdat zowel Koningin Maxima als staatssecretaris Uslu heel open en meedenkend waren over hoe wij meer kansen en zichtbaarheid kunnen bieden aan filmmakers met een biculturele afkomst. Ze boden mij een luisterend oor en stelden oprechte vragen. Ze zijn duidelijk nieuwsgierig en geïnteresseerd in deze thema’s."

Creative van NL film Claire Zhou heeft een wel heel bijzondere week beleefd; zij mocht een fragment uit haar short film HET OPTREDEN aan niemand minder dan Koningin Máxima laten zien. Dit in het teken van ROSE academy, onderdeel van ROSE stories waar makers met een biculturele achtergrond, worden ondersteunt bij de start van hun carrière. Koningin Maxima was samen met Gunay Uslu, staatssecretaris Cultuur en Media, aanwezig bij deze Generation Inclusion bijeenkomst. Claire liet hen het stuk zien waarin hoofdpersonage Lin, een koorzangeres binnen de Chinese Christelijke gemeente, vlak voor haar optreden
te zien krijgt dat er een foto van haar transdochter in de groepsapp van de kerk wordt gedeeld.

HET OPTREDEN wordt geproduceerd door NL Film en zal vanaf september onder andere te zien zijn op Het Nederlands Film Festival en aankomend jaar ingediend worden bij andere short film festivals wereldwijd.