NL Film lanceert joint venture TOTEM MEDIA hero image NL Film lanceert joint venture TOTEM MEDIA mobile hero image

News

NL Film lanceert joint venture TOTEM MEDIA

Terug naar nieuws

"TOTEM MEDIA zal zich met het creëren van formats richten op het hedendaagse medialandschap, waarbij ze een brug slaan tussen online en offline media."

Producent NL Film en TV start een nieuw bedrijf genaamd TOTEM MEDIA. Deze nieuwe speler zal zich met name richten op het creëren en efficiënt produceren van non-fictie en branded content formats. TOTEM MEDIA valt onder dagelijkse leiding van jonge makers Kasper van Beek en Isidoor Roebers, die tevens eigenaar zijn van productiehuis Fonk Film.

NL Film en TV, onder leiding van Alain de Levita, Kaja Wolffers en Ronald Versteeg, zal het duo inhoudelijk en zakelijk ondersteunen. TOTEM MEDIA zal zich met het creëren van formats richten op het hedendaagse medialandschap, waarbij ze een brug slaan tussen online en offline media.

Kaja Wolffers
: “Kasper en Isidoor behoren tot de nieuwe lichting makers die moeiteloos meebewegen in de verschuivingen die sinds de afgelopen jaren plaatsvinden in het medialandschap. De veranderende markt vraagt steeds meer om sterk commercieel inzicht in combinatie met verhalenvertellers. Kasper en Isidoor hebben met Fonk Film ruime ervaring en contacten in de commerciële reclame industrie en dat combineren we met onze jarenlange ervaring als creatives in de drama en tv industrie. De samenwerking is al even gaande, maar we kijken er naar uit om stappen te gaan maken met deze jonge, energieke makers.”

Van Beek (30) en Roebers (25) startten al in het tweede jaar van hun opleiding aan de Film & Televisie Academie met hun eigen onderneming Fonk Film. Een jaar later werd hun eerste korte speelfilm Sky High geselecteerd voor de Gouden Kalf competitie. In de afgelopen jaren produceerden ze naast fictie voornamelijk branded content, non-fictie en muziekvideo’s en werkten ze veel samen met VICE. Daarnaast werkten zij in het verleden mee aan producties als ‘Homies’, ‘Bureau Raampoort’, ‘Brimstone’ en ‘Rundfunk’.

Kasper van Beek & Isidoor Roebers
: “Onze creativiteit en skills krijgen dankzij de ervaring en het grote netwerk van NL Film de kans om verder te groeien en voor een breed scala aan zenders en platforms onze producties te realiseren. Door het intensieve contact dat wij met NL Film hebben, leren wij elke dag bij en hebben wij een perfecte omgeving om vernieuwende richtingen in te slaan.”

22 november 2016