PENOZA II winnaar Zilveren Krulstaart 2013 hero image PENOZA II winnaar Zilveren Krulstaart 2013 mobile hero image

Award

PENOZA II winnaar Zilveren Krulstaart 2013

Terug naar nieuws

"Dat Penoza II door vakgenoten wordt gekozen als beste tv-serie script maakt het extra bijzonder om deze prijs te winnen. Het is een heel groot compliment voor het hele schrijfteam en iedereen die bij de ontwikkeling van de scripts betrokken is."

Het tweede seizoen van PENOZA heeft op vrijdagavond 27 september tijdens het Nederlands Film Festival de Zilveren Krulstaart gewonnen. De Zilveren Krulstaart, een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers, is een belangrijke vakprijs voor scenarioschrijvers. De winnaar wordt gekozen door collega-scenarioschrijvers. Aan het winnende scenario van PENOZA II schreven, naast Pieter Bart Korthuis, ook Maarten Lebens, Karin van der Meer en Franky Ribbens mee.

Pieter Bart Korthuis: "Dat Penoza II door vakgenoten wordt gekozen als beste tv-serie script maakt het extra bijzonder om deze prijs te winnen. Het is een heel groot compliment voor het hele schrijfteam en iedereen die bij de ontwikkeling van de scripts betrokken is."

Aan de hand van een lijst genomineerden, samengesteld door Leden van het Netwerk Scenarioschrijvers, koos het aanwezige vakpubliek, op de Dag van het Scenario, de winnaar. In de categorie TV-serie waren naast PENOZA II nog twee series genomineerd: Moeder, ik wil bij de Revue (scenario door Maarten Lebens en Paula van der Oest) en Volgens Robert (scenario door Mario Goos en Peter Blok). De prijs werd in 2001 door het Netwerk Scenarioschrijvers in het leven geroepen. Begonnen als geuzenprijs, is de Zilveren Krulstaart inmiddels uitgegroeid tot vakprijs die door scenarioschrijvers als kroon op hun werk wordt gezien.

Aanstaande zondag start een nieuw seizoen van PENOZA. PENOZA wordt geproduceerd door NL Film, naar een idee van Pieter Bart Korthuis, en geregisseerd door Diederik van Rooijen. Penoza III, vanaf zondag 29 september om 20.25 uur bij de KRO op Nederland 3.

27 september 2013