Thrillerserie Commando’s binnenkort te zien in Verenigde Staten, Canada en Australië en meer internationaal succes NL Film  hero image Thrillerserie Commando’s binnenkort te zien in Verenigde Staten, Canada en Australië en meer internationaal succes NL Film  mobile hero image

News

Thrillerserie Commando’s binnenkort te zien in Verenigde Staten, Canada en Australië en meer internationaal succes NL Film

Terug naar nieuws

"Het is ontzettend spannend en inspirerend te merken hoe ons zeer gevarieerde portfolio steeds meer de aandacht buiten de landsgrenzen weet te vangen."

Thrillerserie Commando’s, Telefilm De Kuthoer en jeugdseries De regels van Floor en Remy en Juliyat. Vier NL Filmtitels met verschillende doelgroepen en genres die één ding gemeen hebben: ze reizen op dit moment de wereld over.

Creative Director / Producent NL Film Kaja Wolffers: Het is ontzettend spannend en inspirerend te merken hoe ons zeer gevarieerde portfolio steeds meer de aandacht buiten de landsgrenzen weet te vangen. We zijn heel blij en trots dat het werk van deze makers nu ook zichtbaar is buiten Nederland en merken dat die toegenomen zichtbaarheid ook toekomstige NL Filmprojecten positief in de schijnwerpers zet.

Commando’s
De tiendelige thrillerserie Commando’s die NL Film in opdracht van AVROTROS heeft geproduceerd, is verkocht aan SBS uit Australië en TOPIC uit de Verenigde Staten, die de serie ook in Canada uitbrengt.

Commando’s was de afgelopen maanden elke zondagavond te zien op NPO 3 en is terug te kijken via NPO Start Plus. Op het on demand platform van NPO heeft Commando’s maar liefst een miljoen streams behaald.

De Kuthoer
Op 8 januari 2020 ging De Kuthoer in première op NPO 3. Sindsdien verovert de telefilm, die dankzij ondersteuning van CoBO en BNNVARA tot stand kwam, de harten van horror liefhebbers over de gehele wereld. Onder de internationale naam The Columnist is de film te zien (geweest) op festivals in Duitsland, Canada, Verenigd Koninkrijk, Roemenië, Noorwegen en de Verenigde Staten.* Op Fantasia Festival in Montreal ging De Kuthoer er met een Audience Award vandoor.

Dat succes blijft niet onopgemerkt. De horror comedy is verkocht aan Film Movement (Verenigde Staten en Canada), Proi Spain (Spanje), Vertigo Film (Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland) en Evrit (Zuid-Korea).

De regels van Floor
Sinds het eerste seizoen is de VPRO-serie De regels van Floor niet alleen lokaal, maar ook over de grens een succes. Eerder werd al bekend dat KiKa, de jeugdzender van de Duitse omroep NDR en ARD, het Franse mediabedrijf Canal+, het Belgische VRT, de Deense omroep Danmarks Radio en NRK Noorwegen de populaire jeugdserie hadden aangekocht. Aan dit bijzondere rijtje mag NL Film nu TV Catalunya uit Spanje toevoegen.**

Remy en Juliyat
Vorig jaar konden de kijkers van NPO Zapp rondom Kerst het bijzondere liefdesverhaal van Remy en Juliyat volgen. Binnenkort is de jeugdserie die NL Film in opdracht van AVROTROS produceerde ook buiten Nederland te zien, hij is namelijk aangekocht door YLE uit Finland en RTV Slovenia. RTV Slovenia zal Remy en Juliyat als film uitzenden.

*Overzicht van festivals waar De Kuthoer vertoond is/wordt:
·       Sibersalz, Duitsland
·       Fantasia Film Festival, Montreal
·       FrightFest, London
·       Telluride Horror Show, Colorado
·       Chicago International Film Festival
·       Celluloid Screems: Sheffield Horror Film Festival
·       Anomaly Film Festival, Rochester, NY
·       Leeds International Film Festival
·       Bucharest Best Comedy Film
·       Wicked Weekend, Florida
·       Ramaskrik Film Festival, Noorwegen

**Overzicht van landen waar De regels van Floor nagesynchroniseerd wordt uitgezonden:
·       Studio Hamburg - KiKa: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland
·       Danmarks Radio: Denemarken
·       Canal+: Frankrijk, België en alle Franssprekende landen in Afrika
·       VRT: Vlaamstalig België
·       NRK: Noorwegen
·       TV Catalunya / Basque Television: Spanje

12-11-2020