Duco and Roy

Synopsis

Na een succesvolle televisieserie, een bioscoopfilm en twee uitverkochte theatertours, komt het Rundfunk-duo Tom van Kalmthout en Yannick van der Velde volgend jaar met een nieuwe komedieserie. In Rundfunk: Duco en Roy wordt het tweetal Duco en Roy gevolgd in het najagen van hun ultieme droom: beroemd worden. Geen vervolg op Rundfunk, maar een nieuw verhaal met nieuwe personages. De opnames zijn deze week gestart en de serie wordt in 2023 uitgezonden bij KRO-NCRV op NPO 3.

Acteurs Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde zijn het brein achter Rundfunk en bedachten en schreven Rundfunk: Duco en Roy zelf. Tom en Yannick: “Je moet schrijven over wat je weet. En wij weten misschien niet heel veel van werktuigbouwkunde, sterrenstelsels of de Mattheuskerk in het dorp Joure, maar als we één wereld van binnenuit kennen is het wel de acteurswereld.” Tom en Yannick vertolken ook zelf de rollen van Duco en Roy: “Duco en Roy zijn wannabe acteurs, maar komen op alle fronten talent tekort. Hun enige kracht is doorzettingsvermogen. Ondanks alle tegenslagen en afwijzingen, proberen ze het te maken in ‘het wereldje’. We zijn heel blij dat we deze serie mogen doen, want stiekem zijn we best wel bang dat we diep van binnen ook een beetje Duco en Roy zijn”, aldus Tom en Yannick.

De regie van Rundfunk: Duco & Roy is handen van Peter van de Witte in co-regie met Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde. De serie wordt geproduceerd door NL Film in samenwerking met KRO-NCRV.


Informatie

Algemeen

Productie jaar:2023

Release:03-12-2023

Duur:8 x 25

Seizoenen:1

Omroep:NPO 3

Distributeur :KRO-NCRV

Cast & crew

Regie:Peter de Witte & Yannick van de Velde

Co-producent:KRO-NCRV