Het Gouden Uur

Synopsis

Het eerste uur na een terroristische aanslag is cruciaal. Het uur waarin paniek en angst overweldigend zijn en het gevaar voor een tweede aanslag het grootst is. Het uur dat het beste en het slechtste in mensen naar boven brengt. Dit allesbepalende uur van leven of dood vormt de basis van de nieuwe, spannende thrillerserie Het Gouden Uur.

Hoofdrolspeler Nasrdin Dchar speelt Mardik, een gedreven rechercheur van Afghaanse afkomst, die wordt gewantrouwd door een AIVD-medewerker nadat zij iets over zijn verleden ontdekt. Op een avond ontvangt Mardik een verontrustend sms’je waaruit blijkt dat zijn jeugdvriend Faysal naar Nederland is gekomen. Als er de volgende dag een terroristische aanslag wordt gepleegd, verdenkt Mardik direct Faysal en gaat op onderzoek uit, met drastische gevolgen...

Aflevering 1 
In de eerste aflevering van de spannende dramaserie Het Gouden Uur worden politieagenten Mardik (Narsdin Dchar) en Shannon (Soumaya Ahouaoui) ’s nachts opgeroepen voor een bommelding bij Amsterdam Centraal Station. De volgende dag moet Mardik zich melden op het bureau voor een onderzoek van de AIVD rechercheur Joëlle (Ellen Parren). Heeft hij nog contact met mensen van vroeger? 

Aflevering 2 
In de tweede aflevering van de spannende dramaserie Het Gouden Uur heeft het AIVD-onderzoek invloed op de keuzes van Mardik en zijn gezin wat het AIVD onderzoek alleen maar aanscherpt. Er komt een schokkende melding binnen op de meldkamer van de Amsterdamse politie over een bus op een marktplein. Als Mardik een vermoeden heeft over de betrokkenheid van zijn oude jeugdvriend Faysal gaat Shanon mee op onderzoek uit.

Aflevering 3 
In de derde aflevering van de spannende dramaserie Het Gouden Uur helpt Michelle (Sophie Veldhuizen) haar man Mardik (Nasrdin Dchar) met vluchten en vertrekt zij zelf met hun dochter Pip richting haar ouderlijk huis. Zou conciërge Malik Fardin weten waar Mardik zijn oude vriend Faysal kan vinden? Intussen vormen de hulpdiensten op de markt een georganiseerde chaos maar is het daar wel veilig?

Aflevering 4 
In de vierde aflevering van de spannende dramaserie Het Gouden Uur wordt een winkelcentrum gegijzeld door de terreur van Faysal zijn mannen. Mardik, nog steeds op de vlucht voor zijn eigen collega’s, gaat  met hulp van Malik Fardin op zoek naar Reza om in contact te komen met de Faysal. Een trouwfeest wordt op woeste wijze verstoord. Linda wordt op de proef gesteld in de meldkamer als blijkt dat een dierbare zich onder de gijzelaars bevindt. 

Aflevering 5 
In de vijfde aflevering van de spannende dramaserie Het Gouden Uur is het winkelcentrum nog in de greep van Faysal zijn terroristen. Het winkelende publiek en winkeliers wringen zich in allerlei bochten om te kunnen ontsnappen. Michelle wordt door Ilja dusdanig heftig ondervraagd dat Joelle niets anders rest dan in te grijpen. Mardik zoekt Reza zijn grenzen op. Alles om in contact te komen met Faysal.

Aflevering 6
In de spannende ontknoping  van dramaserie Het Gouden Uur heeft terrorist Faysal zijn oude jeugdvriend politieagent Mardik letterlijk in zijn vizier. Terwijl de waarheid langzaamaan steeds meer boven tafel komt heeft Ilja zijn zinnen gezet op Mardik. Hoe loopt deze gigantische confrontatie en finale af?


Informatie

Algemeen

Productie jaar:2021

Seizoenen:1

Omroep:AVROTROS

Cast & crew

cast:

Abbas Fasaei Ellen Parren Matteo van der Grijn Melody Klaver Nasrdin Dchar Sophie Veldhuizen

Scenario:Simon de Waal

Regie:Bobby Boermans