In Therapie

Synopsis

In de eerste serie van In Therapie volgden we psychotherapeut Paul (Jacob Derwig) die iedere werkdag een andere patiënt op zijn sofa ontving. In het tweede seizoen komt hij op verrassende wijze terug. Westervoort, die als therapeut tijdelijk geschorst is, neemt zelf plaats op de sofa van therapeut Jonathan (Peter Blok). Tijdens de sessies wordt duidelijk wat er gebeurd is in het leven van Paul en hoe hij de draad weer moet oppakken.

Maar niet alleen Paul neemt plaats op de bank van Jonathan. Zo is de jonge architectuurstudente Sascha (Jamie Grant) iedere dinsdag bij hem in therapie. Ze heeft schokkend nieuws gekregen en wil bij Jonathan haar hart luchten over dit dramatische geheim.

Op woensdag probeert Jonathan de jonge Olivier (Daan Stoevelaar) te helpen. Zijn twee ruziënde ouders Simon (Jaap Spijkers) en Juliette (Anneke Blok) zorgen er namelijk voor dat Olivier steeds verder in zijn schulp kruipt.

Op donderdag zit Wouter (Jeroen Krabbé), de CEO van een groot chemisch concern, bij Jonathan. Als het concern in opspraak raakt, onverwerkte trauma’s uit het verleden beginnen op te spelen en zijn dochter uit India een onthulling doet, dreigt Wouter weg te zinken in een depressie.

Oud cliënte en succesvol advocate Marit (Monic Hendrickx) zit op vrijdag bij Jonathan op de bank. Marit loopt nog steeds rond met een pijnlijke gebeurtenis uit het verleden, toen Jonathan haar therapeut was en haar hielp bij een levensbepalende keuze.

Gebasseerd een van origine Israëlisch format (Be TIPUL) dat ook bij HBO de remake kreeg genaamd 'In Treatment'.


Informatie

Algemeen

Productie jaar:2010 - 2011

Release:Juli 2010

Duur:60 x 25 minuten

Seizoenen:2

Omroep:NCRV

Sales:Remake van Israëlisch format Be TIPUL

Cast & crew

cast:

Anneke Blok Carice van Houten Daan Stoevelaar Dragan Bakema Elsie de Brauw Frederik Brom Gaite Jansen Halina Reijn Jaap Spijkers Jacob Derwig Jamie Grant Jeroen Krabbé Kim van Kooten Monic Hendrickx Peter Blok

Scenario:Marion Pauw

Regie:Alain de Levita & Antoinette Beumer

Awards

AWARDS:

Spin Award Transmedia - 2012

Nominaties:

Beeld en Geluid Award - Jacob Derwig - 2010 Beeld en Geluid Award - Gaite Jansen - 2010 Psyche Mediaprijs - 2011 Beeld en Geluid Award - Jeroen Krabbé - 2011 Beeld en Geluid Award - Multimedia - 2011