Kamp Koekieloekie

Synopsis

Arnold, Jonathan, Hassan, Famke, Suus, Marietje en Frans zijn samen ‘De Eikeltjes’. Twee weken lang zijn zij tijdens natuurkamp op elkaar aangewezen en moeten het ondanks grote onderlinge verschillen met elkaar rooien. Diep van binnen zijn de kinderen allemaal wel onzeker over iets, maar ze doen hun best om zo ‘normaal’ mogelijk over te komen. De serie behandelt op grappige en ontwapenende wijze gevoelige onderwerpen voor jongeren. Onderwerpen zoals de dood, de eerste keer ongesteld worden, je gevoelens niet durven uiten en denken dat je altijd stoer moet zijn. Maar ook het gevoel in het verkeerde lichaam te zitten omdat je te dik bent of omdat je je een meisje voelt in een jongenslichaam. Uiteindelijk leren alle kinderen dat iedereen wel ergens onzeker over is en om zichzelf te accepteren zoals ze zijn. Want niemand is gek en iedereen is Koekieloekie! 

Djurre de Haan (AWKWARD i) is verantwoordelijk voor de muziek, hij werkte daarvoor samen met gerenommeerde artiesten. De serie zit boordevol pakkende liedjes die geschreven zijn door Djurre de Haan,  Eefje de Visser, Roos Rebergen (Roosbeef) en Fresku. 

Informatie

Algemeen

Productie jaar:2020

Release:Februari 2021

Duur:8 x 25 minuten

Seizoenen:1

Omroep:NTR

Cast & crew

cast:

Bennie el Khattab Darryl Amankwah Eric van Sauers Heleen Post Jasmijn Grevink Lies Visschedijk Polleke van der Sman Raphaël de Jong

Scenario:Anne Barnhoorn

Regie:Joost van Hezik & Jamille van Wijngaarden

Awards

Nominaties:

Gouden Kalf - Beste Dramaserie - 2021 Cinekid Award - Beste Nederlandse Fictieserie - 2021