Goedenavond, Dames en Heren

Synopsis

‘Goedenavond, Dames en Heren’ is een muzikale, nostalgische serie gebaseerd op de herkenbare ingrediënten van zijn voorganger 'Moeder, ik wil bij de Revue'. Wederom is gekozen voor een tot de verbeelding sprekende biotoop: de televisie. Hieromheen is een nieuwe wereld gecreëerd met herkenbare karakters in een veranderd tijdsbeeld; het begin van de jaren zestig.

De vroege jaren ’60 zijn het begin van een eclectische tijd die wij zullen visualiseren door verschillende arena’s en personages te introduceren. Zo hebben we het middenstandsmilieu en de entertainmentindustrie als basis van de hoofdlijnen van Ietje en Will & Benno. Daarnaast wordt een breed scala aan personages opgevoerd zoals de ´rode´ socialist Niek die de eerste liefde wordt van de katholieke Ietje, een echte ‘beatnik die overkomt uit Amerika en een kapitalist Peter die zich bemoeid met ieders leven.

En natuurlijk wordt er, net als in “Moeder, ik wil bij de Revue” in elke aflevering genoeg tijd ingeruimd voor muziek.

Informatie

Algemeen

Productie jaar:2014

Release:Maart 2015

Duur:10 x 45 minuten

Seizoenen:1

Omroep:Omroep MAX

Sales:sales@nlfilm.tv

Cast & crew

cast:

Agnesz Hoekstra Anna Raadsveld Anne Wil Blankers Anne-Marie Jung Bart Rijnink Daniel Samkalden Huub Stapel Kees Hulst Loes Luca Loes Wouterson Paul R. Kooij Peter Blok Sophie Höppener Thijs Prein Yannick van de Velde

Scenario:Jean van de Velde, Chris Westendorp, Inge Hardeman

Regie:Rita Horst

Co-producent:Kemna & Zonen

Awards

Nominaties:

Gouden Kalf - Beste Actrice - Loes Luca - 2015