Op weg naar Pakjesavond

Synopsis

Op weg naar Pakjesavond is een jeugdserie geproduceerd voor Nickelodeon. In elk nieuw seizoen beleven Sinterklaas en Pieten nieuwe avonturen. De serie was spraakmakend omdat het de eerste kinderserie in Nederland was die in 2015 afstapte van de ‘zwarte piet’. Vanaf seizoen 1 zien de kinderen enkel ongeschminkte pieten terug in de serie. Dit besluit i.s.m. Nickelodeon werd doorgevoerd omdat het past bij de boodschap van de zender; ieder kind moet zich daar thuis voelen.

Op weg naar Pakjesavond – Sint vermist!
Als Sint op weg gaat om zelf een brief te halen die de Pieten zijn vergeten raakt hij zoek. Niemand weet waar hij is gebleven, terwijl het al bijna pakjesavond is. De Pieten beginnen zich zorgen te maken. Ondertussen neemt de jonge vrouw Kaatje de oude reiziger Meneer Trekvogel in huis die niet meer weet wie hij is en waar hij vandaan komt. Het zal toch niet....? De 11 jarige Gwen en haar buurman Marlon gaan naar Sinterklaas op zoek. Zullen ze erin slagen om Sinterklaas tijdig te vinden?

Op weg naar Pakjesavond – Problemen in het Pakjeshuis 
In seizoen 2 van OWNP zijn Sinterklaas en de Pieten druk in de weer met de voorbereidingen van Pakjesavond. Alles lijkt vlekkeloos te verlopen tot er een nieuwe Piet het Pakjeshuis betreedt. De Piet, die de handlanger van de boosaardige Madame lijkt te zijn, doet er alles aan om het Sinterklaasfeest te saboteren. Iedereen begint te twijfelen aan Sinterklaas, zelfs zijn trouwe Pieten. Zou Pakjesavond op tijd gered worden?

Op weg naar Pakjesavond – De sluwe zakenman
Iemand heeft het voorzien op de baan van Sinterklaas! Het derde seizoen van de bekroonde Sinterklaasserie vertelt het verhaal van superondernemer Dirk Diamant. Dirk weet op een sluwe manier zijn intrede te doen in het Pakjeshuis en is van plan daar het één en ander te veranderen. Stiekem wil hij net zo lang doorgaan tot alle Pieten overbodig zijn en op straat komen te staat zodat hij zijn ware plan uit kan voeren: het innemen van de plek van Sinterklaas! Gelukkig hebben Boris en Ayla hem door: twee kinderen die er alles aan doen om Sinterklaas op tijd te waarschuwen.

Informatie

Algemeen

Productie jaar:2015 - 2017

Release:November 2015

Duur:56 x 10 minuten

Seizoenen:3

Omroep:Nickelodeon

Cast & crew

cast:

André Dongelmans Eefje van Gorkum Esmée van Kampen Nazanin Taheri Peter Faber Reynout Dekimpe Steef Hupkes

Scenario:Anya Koek, Brian de Vore

Regie:Anna van Keimpema, Jop de Vries

Awards

AWARDS:

Cinekid Kinderkast Publieksprijs 4-6 jaar - 2016

Nominaties:

Cinekid Kinderkast Publieksprijs 4-6 jaar - 2017