Lesboos

Synopsis

Lesboos is een comedy sketchshow i.o.v. Comedy Central. De serie vertelt over een groep lesbische vriendinnen. Hun verschillende persoonlijkheden botsen wanneer deze groep gestoorde, manhatende vrouwen ruzie maken en ook weer bijleggen op dagelijkse basis.

Potige manwijfen, bloederige tamponnen en een salvo aan kutscheten, ze passeren allemaal de vrouwenrevue in Lesboos. Elke vrouw is van binnen lesbisch is het credo en homo’s zijn anale astronauten, stokvreters en smegma smakkers. In hun stamkroeg De Grot zijn piemels dus niet welkom.

Wie zijn Lesboos? Gerda & Jackie zijn een lesboos stel die samen een kind proberen te krijgen. Gerda is de man in de relatie en lijkt permanent ongesteld te zijn. Jackie is goed geschoold en lijkt op het eerste gezicht geen boze lesbienne. Ze houdt Gerda in de meeste situaties in het gareel, maar als ze geconfronteerd wordt met een gemeenschappelijke vijand ontpopt ze zich tot een volwaardig lesboos. Lonnie werkt als een parkeerbeheerder, heeft serieuze problemen met gezag en maakt graag misbruik van het klein beetje macht dat ze wel heeft. Lonnie is allergisch voor mensen die haar vertellen wat ze moet doen. Haar seksuele voorkeur ligt bij kleine Thaise vrouwen. Fred is de stilste en de meest mannelijke van de groep. Fred is eigenlijk een beetje een verlegen man met diepe seksuele behoeftes en frustraties. Ze is de eigenaar van Café de Grot, waar de groep altijd samenkomt. Steffi (Beffi) heeft als tiener een kind gekregen, die nu zelf tiener is en denkt dat alle vrouwen van binnen lesbisch zijn. Ze is een lesbische veganistische hippie, ontfermt zich als moeder over de groep en is de relativerende stem wanneer nodig.

Informatie

Algemeen

Productie jaar:2011

Release:Mei 2012

Duur:8 x 5 minuten

Seizoenen:1

Omroep:Comedy Central

Cast & crew

cast:

Jaike Belfort Jennifer Evenhuis Kim van Zeben Martine Sandifort Sophie van Oers

Scenario:Allan Spelling

Regie:Martijn Heijne